NATO Summit Brussels

Klant
Neptunus Structures

Diensten
Projectmanagement
Klant Management
Facilitair Management 
Financieel Management
Logistiek, transport & site Management
Gezondheid, Veiligheid & Beveiliging
Technische productie
CAD
Design
Afwerking, Timmerwerk & Decor
Scenography
Show regie
Backoffice
Accreditatie
Covid-19
Sitecrew
Signage
Crew FacilitiesIn juni 2021 kreeg Production World wederom de eer om het projectmanagement voor de NATO Summit te verzorgen. De 30 wereldleiders kwamen op het NATO HQ in Brussel bijeen om de strategische richting binnen de alliantie vast te leggen.

Het produceren van de NATO Summit is gecompliceerd, niet op zijn minst vanwege de hoge standaarden voor design, kwaliteit, gezondheid, veiligheid en beveiliging. Met een wereldwijd (online) publiek van miljoenen mensen lag de spreekwoordelijke lat niet alleen hoog, maar was het streven naar absolute perfectie.

De NATO Summit van 2021 was zo mogelijk nog uitdagender dan voorgaande edities, gezien de korte aanlooptijd en de wereldwijde Covid-19 pandemie. Aangesteld door hoofdaannemer Neptunus en met bevlogenheid aangestuurd door projectmanager Jeroen Backx heeft Production World voor en met NATO gedurende de gehele productieperiode samengewerkt, geadviseerd, gestuurd en ontwikkeld. Van hoofdlijnen tot kleine details, van planning tot uitvoer, en van scenografie tot show begeleiding. Het eindresultaat was een uitmuntend succesvolle Summit, volledig binnen de gestelde kaders.

Een spraakmakend en prestigieus evenement, met o.a. een VIP-ingang, een Leaders lounge, een centrum voor verschillende typen persconferenties, twee TV-studio’s, een complex met 19 bilaterale ruimtes, een bijzondere digitale show voor de wereldleiders, een Security Operations Centre en een mediacentrum voor 600 journalisten. Production World heeft drie maanden op het hoofdkwartier van NATO maar liefst 50 leveranciers, 1300 personen crew en 900 transporten gecoordineerd, geaccrediteerd, beveiligd en binnen de geldende maatregelen rondom Covid-19 veiligheid geboden.

Het produceren van een evenement van dit kaliber tijdens een wereldwijde pandemie was uitdagend en had impact op ieder aspect van het project. Middels een gedegen strategische aanpak binnen de geldende maatregelen, ‘proximity monitoring’ technologie en een 48-uurs testcyclus voor alle crewmembers, werden uitbraken voorkomen en de gezondheid van alle betrokkenen als prioriteit gesteld. Alle faciliteiten tijdens het evenement waren ontworpen om plek te bieden binnen de geldende maatregelen. Zo is de bestaande vergadertafel in de Meeting Room op ‘social distancing’ aangepast zodat de wereldleiders in een veilige omgeving over zaken van wereldorde konden vergaderen.

Onder de hoge werkdruk heeft het projectmanagement team zich dynamisch en volhardend bewezen, vooral dankzij hun expertise, creativiteit en positieve aanpak. Het grootste deel van het team werkt al meerdere jaren samen voor Production World, een aantal teamleden waren nieuw binnen de Production World familie. Dit professionele team van allerhoogste klasse wist, ondanks de enorme druk, als een geoliede machine elke uitdaging met een lach op het gezicht op te lossen.

De band tussen Neptunus en Production World is tijdens deze vierde samenwerking wederom sterk gebleken. Ieder in haar eigen expertise: Production World verzorgt het projectmanagement en Neptunus doet waar zij het beste in zijn: het neerzetten van world class tijdelijke gebouwen.

Onze projecten