Inauguratie Pioneering Spirit

Klant
Allseas

Diensten
ontwerp
technische productie
planning
logistiek
nuts voorzieningen
veiligheid inclusief alle veiligheidsplannen en overleg met diensten
accreditatie
crewcatering en accommodatie.

Allseas is een toonaangevend offshore-aannemingsbedrijf, gespecialiseerd in het leggen van pijpleidingen op de zeebodem. Het heeft daartoe vier pijplegschepen en enkele ondersteuningsvaartuigen.

Begin 2015 is “Pioneering Spirit”, Allseas’ nieuwe schip voor platforminstallatie, platformverwijdering en pijpleggen, in de vaart genomen.

Op vrijdag 27 februari, zaterdag 28 februari en zondag 1 maart vond de inauguratie van  “Pioneering Spirit” plaats. In de Alexiahaven in de Tweede Maasvlakte in Rotterdam is een hoogwaardig driedaags evenement gerealiseerd dat door zo’n 4000 klanten, medewerkers en leveranciers van Allseas bezocht is.

In opdracht van Allseas en in samenwerking met Hendrix regie en Showproducties is het team van Production World al ruim voor deze data begonnen met de pre productie. Om een beeld te geven van de omvang van dit project:

  • 76 dagen op en afbouw
  • 10.000 m2 aan tent oppervlakte
  • 600 man productie crew, die samen 55.000 uur hebben gewerkt
  • 600 containers met materialen
  • 375 ton staal, 1800m2 beton en 25 kilometer bekabeling
  • 5,2 miljoen liter zeewater, als ballast voor de pontons
  • 2,5 miljoen volt elektriciteit – voldoende om 625 huishoudens te voorzien van stroom
  • 200.000 liter drinkwater voor sanitair en voorzieningen. 

Een groots project op een bijzonder lastige locatie; 4 Noordzee pontons van 185 x 54 meter, op zee tijdens de meeste stormachtige maanden van het jaar, maakte de Inauguratie van de Pioneering Spirit tot een prachtige uitdaging. 

Jeroen Hagelstein, Allseas: “De eisen die wij als Allseas aan deze productie stelden waren ongelofelijk hoog. Midden in de winter, op een locatie waar niets was dan water, moest een evenementenvloer met daarop een comfortabel dooptheater en hospitalitypaviljoen gerealiseerd worden. Gasten moesten daar vervolgens droog en windvrij naar toegebracht worden…
Het resultaat was onvoorstelbaar, werkelijk alles klopte. Production World heeft het onmogelijke als uitgangspunt genomen en grenzen verlegd. Met deze productie hebben ze op technisch en logistiek vlak bewezen de beste te zijn.”

Onze projecten