Noodzorg Locatie Ahoy 2020

Client
Unlimited Productions

Services
Projectmanagement

Foto’s door
Floris Heuer
Jan van der Ploeg

In januari 2020 werd de wereld geconfronteerd met een nieuw virus, inmiddels bekend als het Covid-19 virus. Vanwege onze ervaring met projecten van deze aard, schaal en ons netwerk werden we door Unlimited Productions gevraagd om het projectmanagement van dit bijzondere project te verzorgen. Destijds was het uitgangspunt de ontwikkeling van een productie blauwdruk voor de haven van Rotterdam, voor een tijdelijke quarantaine locatie. Dat initiële plan veranderde al snel in harde realiteit toen twee maanden later het plan tot uitvoer kwam en de bouw van een noodzorg locatie in Ahoy Rotterdam startte. Vanaf begin af aan was Production World betrokken bij de ontwikkeling van het project. Van het ontstaan van de eerste schetsen van een quarantaine locatie tot de bouw van een noodzorg locatie in Ahoy Rotterdam.

Het was een van de meest speciale complexe projecten waar we ooit bij betrokken zijn geweest. Waarbij een multidisciplinaire samenwerking ontstond tussen de Veiligheidsregio Rotterdam, de GGD, Ahoy Rotterdam, Unlimited Productions en experts uit de gezondheidszorg en specialisten op het gebied pandemieën.

De sterke vertrouwensband die Production World en Unlimited Productions de afgelopen 25 jaar met elkaar hebben opgebouwd, maakt het mogelijk om een dergelijk project samen tot stand te brengen. We hebben onze brede expertise op het gebied van ontwerp, productie, facilitaire voorzieningen, technologie en logistiek ingezet om dit project binnen no time van de grond te tillen. We zijn dankbaar en trots dat we een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan het ontstaan van deze noodzorg locatie.

Onze projecten