Seizoenopening Feyenoord 2020-2021

Klant
Feyenoord Rotterdam

Diensten
Creatieve concept
Technische productie

Foto’s door:
Studio Beng Beng

Afgelopen zomer waren we onderdeel van een heel bijzonder project in opdracht van voetbalclub Feyenoord. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Feyenoord sloegen de handen ineen en brachten de voetbal- en klassieke muziekwereld samen in een bijzondere videoproductie. Bijna zes maanden lang konden het Rotterdamse orkest en de voetbalclub niet spelen voor hun publiek en supporters. Om de terugkeer in de concertzalen en op het veld vorm te geven, brachten het orkest en de club beide werelden samen in een spectaculaire video: ‘Ready to Play’.

Production World was bij deze videoproductie betrokken voor het creatieve concept, de technische preproductie en uitvoer, het begeleiden van de opnames met de helikopter en het begeleiden van de filmopnames in Rotterdam Ahoy en in Stadion Feyenoord. 

We ontwikkelde een Pro-Tour voor dit project om de productie in 360 graden te visualiseren. Het ontwerp en de wensen van de opdrachtgever werden daarin gevisualiseerd zodat alle betrokken partijen meegenomen konden worden door de videoproductie. Daarnaast hebben we Pro-Tour ingezet om alle betrokkenen up to date te houden met informatie over het evenement. Zo deelde we via Pro-Tour up to date 2D plattegronden,  de planning, het draaiboek, informatie van de opdrachtgever en de veiligheidsmaatregelen tijdens op-en afbouw. Door de inzet van Pro-Tour sloot het ontwerp aan bij de productie en het voorkwam verrassingen op de vloer. 

Onze projecten